3D-gegevens uit EAGLE

OPTIE: IDF

IDF (Intermediate Data Format): Een bestands­formaat dat alleen de coördinaten en contouren van printplaten, boringen en componenten bevat.

Elke aparte 3D-component moet via een tool van derden of via MCAD-software worden ingelezen en op de gewenste plaats worden gezet.

IDF kan met EagleIDFExporter.ulp worden aangemaakt.

OPTIE: Eagle’up

Een zeer omslachtige oplossing waarbij de via eagle_up_export.ulp en andere programma's en plugins verkregen gegevens in Sketchup worden geïmporteerd. Sketchup kan geen STEP-bestanden importeren of exporteren. 3D-componten moeten handmatig worden aangemaakt en toegewezen.

ANDERE OPTIES:

Op het internet zijn er ook nog andere manieren te vinden om op basis van EAGLE 3D-gegevens te genereren. Deze zijn allemaal omslachtig en geen van de oplossingen maakt gratis en eenvoudig een STEP-bestand op basis van een .brd-bestand van EAGLE.

DE ULTIEME OPTIE: BRD-TO-3D

Upload uw .brd-bestand via onze Configuratietool.

De door u gebruikte componentbeschrijvingen worden automatisch toegewezen aan de 3D-modellen in onze 3D-bibliotheek en op de juiste plek gezet.

U ontvangt GRATIS een compleet STEP-bestand.

U kunt componenten aanvullen en uitwisselen in uw MCAD-systeem.

Als u geen MCAD-systeem bezit, adviseren wij u FreeCAD te gebruiken in combinatie met een aanbieder van componenten zoals bijv. 3D Content Central.